Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

  • Naslovna
  • Novosti
  • U Drnišu održana promocija knjige Josipe Pavičić Berardini

U Drnišu održana promocija knjige Josipe Pavičić Berardini

Sinoć je u prostoru Narodne knjižnice - Drniš održana promocija knjige Josipe Pavičić Berardini "Šest milimetara". Na promociji je uz autoricu prisustvovala i dr. Suzi Vatavuk spec. epidemiologije, voditeljica nacionalnog programa prevencije karcinoma dojke za Šibensko-kninsku županiju.

U svom predstavljanju Josipa Pavičić Berardini je prezentirala kako se osjećala suočivši se s dijagnozom karcinoma u 35. godini, kako prihvatiti bolest i ponovo osmisliti svoj život. Ne dopustiti da strah nadvlada te se s punom sviješću suočila s odlukama koje su bile pred njom. Njezina ispovijest može pomoći ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Dr. Suzi Vatavuk je svoje izlaganje bazirala na odazivu na nacionalni program prevencije karcinoma dojke. Također je istaknula da postoji problem kod starijih dobnih skupina iznad 69 godina starosti koje su izvan nacionalnog programa, koje se javljaju u poodmakloj fazi bolesti. Bit svega je voditi brigu o vlastitom zdravlju te otkriti karcinom u početnom stadiju.

Ovo je četvrti Josipin roman. Ona piše iskusnom rukom, komunikativno i s lakoćom, a najdublje osjećaje izražava dostojanstveno i bez patetike. Autorica ne podliježe strastima već impresionira visokom sviješću kojom bira postupke najbolje za sve, bez obzira na to koliko bili bolni.

Hvala Josipa!

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).