Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Održana završna konferencija projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" i "Kviz natjecanje"

Ligini volonteri održali su, dana 22.05.2024. g., po projektu "Učini nešto danas za bolje sutra", Kviz natjecanje kako bih se ciljana skupina opustila i ugodno zabavila povodom završetka projekta.

Kviz natjecanje obuhvaćalo je općenito pitanja iz drniškog kraja i pitanja vezana za prevenciju zdravlja. Također su i tom prigodom proveli završnu konferenciju projekta gdje su podijelili svoje iskustvo i dobrobiti koje je projekt pružio svim sudionicima. Predstavili su sve rezultate i sve mjerljive ishode projekta kao i sve aktivnosti koje smo tijekom projekta imali i koji su bili od velike koristi svim sudionicima na projektu.

Glavni ciljevi bili su jačanje psihofizičkog zdravlja i podizanje kvalitete života osoba liječenih od karcinoma, te jačanje vlastitih kapaciteta. Prvi puta uključena je grupa mladih volontera Lige, koji su sudjelovati u upravljačkom i organizacijskom i provedbenom procesu projekta.

Nastavi čitati

NAJAVA: Završna konferencija projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" i "Kviz natjecanje"

Liga protiv raka grada Drniša i njezini volonteri održati će završnu konferenciju projekta "Učini nešto danas, za bolje sutra" iz programa Europske snage solidarnosti i Kviz natjecanje kako bi se ciljana skupina opustila i ugodno zabavila povodom završetka projekta. Kviz znanja obuhvatit će općenito pitanja iz drniškog kraja kao i pitanja vezana za prevenciju zdravlja.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Vrijeme provedbe projekta je bilo od 1.6.2023. do 31.5.2024.godine. Kroz projekt naši volonteri su organizirali i provodili terapijske i preventivne vježbe s fizioterapeutom, organizirali su i razna predavanja koja su za cilj imala skrenuti i upozoriti sve prisutne o važnosti prevencije bolesti i brige o vlastitom zdravlju, kao i info kampanju "Budi aktivan", kojom su nastojali informirati javnost i naše sugrađane o važnosti vježbanja i kretanja.

Predstavit ćemo sve rezultate i sve mjerljive ishode projekta kao i sve aktivnosti koje smo tijekom projekta imali i koji su bili od velike koristi svim sudionicima na projektu. Glavni ciljevi bili su jačanje psihofizičkog zdravlja i podizanje kvalitete života osoba liječenih od karcinoma, te jačanje vlastitih kapaciteta.

U projekt je prvi puta uključena grupa mladih volontera Lige, koji su sudjelovati u upravljačkom i organizacijskom i provedbenom procesu projekta.

Završna konferencija održati će se dana 22.05.2024. godine u restoranu "Kod Tome" sa početkom u 17.00 sati

Radujemo se Vašem dolasku.

Obavijest o organizaciji terapijskih i preventivnih vježbi za svibanj 2024. godine

Liga i naši volonteri po projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" i u mjesecu svibnju nastavlja sa organiziranjem i provedbom terapijskih i preventivnih vježbi kao i info kampanje "Budi aktivan" za oboljele osobe od malignih bolesti i za članove njihove obitelji.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Vježbe se organiziraju dva puta tjedno u trajanju od 1 sat u prostorijama Društvenog centra Drniš na adresi Ulica kralja Zvonimira 10.

Svi zainteresirani su dobro došli.

Nastavi čitati

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Liga protiv raka grada Drniša i njezini volonteri u sklopu projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" obilježili su "Svjetski dan zdravlja" 06.04.2024. godine uz aktivnost "Nordijskog hodanja" na stazi Stinica u Nacionalnom parku Krka koja se proteže od Visovca do Roskog slapa i duga je 8,5 km.

Šetnica prolazi uz prekrasnu rijeku Krku, te hodanje ovim područjem netaknute prirodne kod posjetitelja oduzima dah i neopisivo divljenje. Nakon četverosatnog nordijskog hodanja grupa je stigla do Roškog slapa.

Ova aktivnost je višestruko korisna, te pozitivno utječe na rad srca i krvnih žila, mišića, zglobova i kralježnice. Upotrebom štapova, hodanje se pretvara u puno korisniju rekreaciju. Osim štapova i udobne obuće, za nordijsko hodanje nije potrebna nikakva druga oprema, te ga čini jeftinom aktivnosti.

Nastavi čitati

Obavijest o organizaciji terapijskih i preventivnih vježbi za travanj 2024. godine

I u mjesecu travnju Liga i naši volonteri po projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" nastavlja sa organiziranjem i provedbom terapijskih i preventivnih vježbi kao i info kampanje „Budi aktivan“ za oboljele osobe od malignih bolesti i za članove njihove obitelji.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Vježbe se organiziraju dva puta tjedno u trajanju od 1 sat u prostorijama Društvenog centra Drniš na adresi Ulica kralja Zvonimira 10.

Svi zainteresirani su dobro došli.

Nastavi čitati

Najava: Obilježavanje "Svjetskog dana zdravlja"

Povodom obilježavanja „Svjetskog Dana zdravlja“ 06.04.2024. godine Liga protiv raka grada Drniša i njezini volonteri u sklopu projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" organiziraju aktivnost „Nordijskog hodanja“ kao jedne jako dobre tjelovježbe i antistress terapije koja će se održati na šetnici u Nacionalnom parku Krka od Visovca do Roškog slapa (staza Stinice duga 8,5 km).

Naše volonterke će provoditi kampanju „Budi aktivan“ kojim će također naše sugrađane poticati na važnost vježbana i kretanja.

Nastavi čitati

Obavijest o organizaciji terapijskih i preventivnih vježbi za ožujak 2024. godine

U mjesecu ožujku Liga i naši volonteri u sklopu projekta "Učini nešto danas, za bolje sutra" nastavljaju sa organiziranjem i provedbom terapijskih i preventivnih vježbi kao i info kampanje "Budi aktivan" za oboljele osobe od malignih bolesti i za članove njihove obitelji.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Vježbe se organiziraju dva puta tjedno u trajanju od 1 sat u prostorijama Društvenog centra Drniš na adresi Ulica kralja Zvonimira 10.

Svi zainteresirani su dobro došli.

Nastavi čitati

Javni poziv za iskaz interesa: ZAŽELI - prevencija institucionalizacije - Projekt "Ruka ljubavi II", SF.3.4.11.01.0231

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv "Zaželi – prevencija institucionalizacije". Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Projektom "Ruka ljubavi II", SF.3.4.11.01.0231 ostvarit će se cilj povećanja socijalne uključenosti te će se prevenirati institucionalizacija ranjivih skupina na području Šibensko-kninske županije osiguravanjem dugotrajne skrbi u svakodnevnom životu starijem osobama i osobama s invaliditetom.

Propisano je da se u projekt mogu kao korisnici uključiti dvije kategorije osoba:

  1. osobe starije od 65 godina
  2. odrasle osobe s invaliditetom.

Za pripremu i plan provedbe projektnih aktivnosti te zbog propisanih uvjeta programa Zaželi potrebno je ustanoviti koliko zainteresiranih korisnika, osoba u potrebi ispunjava uvjete natječaja stoga molimo sve zainteresirane osobe s područja Grada Drniša i Općina: Promina, Ružić i Unešić da se prijave na ovaj Poziv ukoliko žele biti korisnici projekta "Ruka ljubavi II".

Nastavi čitati

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).