Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Projekt je financirala Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Lige protiv raka grada Drniša.

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU ♦ EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI

Održana završna konferencija projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" i "Kviz natjecanje"

Ligini volonteri održali su, dana 22.05.2024. g., po projektu "Učini nešto danas za bolje sutra", Kviz natjecanje kako bih se ciljana skupina opustila i ugodno zabavila povodom završetka projekta.

Kviz natjecanje obuhvaćalo je općenito pitanja iz drniškog kraja i pitanja vezana za prevenciju zdravlja. Također su i tom prigodom proveli završnu konferenciju projekta gdje su podijelili svoje iskustvo i dobrobiti koje je projekt pružio svim sudionicima. Predstavili su sve rezultate i sve mjerljive ishode projekta kao i sve aktivnosti koje smo tijekom projekta imali i koji su bili od velike koristi svim sudionicima na projektu.

Glavni ciljevi bili su jačanje psihofizičkog zdravlja i podizanje kvalitete života osoba liječenih od karcinoma, te jačanje vlastitih kapaciteta. Prvi puta uključena je grupa mladih volontera Lige, koji su sudjelovati u upravljačkom i organizacijskom i provedbenom procesu projekta.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Vrijeme provedbe projekta je bilo od 1.6.2023. do 31.5.2024.godine. Kroz projekt naši volonteri su organizirali i provodili terapijske i preventivne vježbe s fizioterapeutom, organizirali su i razna predavanja koja su za cilj imala skrenuti i upozoriti sve prisutne o važnosti prevencije bolesti i brige o vlastitom zdravlju, kao i info kampanju "Budi aktivan", kojom su nastojali informirati javnost i naše sugrađane o važnosti vježbanja i kretanja.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).