Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

U Drnišu obilježen Svjetski Dan nepušenja

Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a potaknula ga je Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine. U Hrvatskoj svaka četvrta osoba starija od 15 godina puši, a od posljedica pušenja umire godišnje 9000 ljudi.

Liga protiv raka grada Drniša obilježila je Svjetski dan nepušenja javnozdravstvenom akcijom na Poljani. Ovu javnozdravstvenu akciju provodile su viša med. sestra Ana Pokrovac i viša med. sestra Jugana Kravar.

Građani su imali priliku mjeriti plućni volumen i brzinu protoka zraka kroz pluća metodom spirometrije i izmjeriti vrijednosti krvnog tlaka. Na ovaj način može se pokazati pušačima koliko su stara njihova pluća. Pokazalo se da kod nepušača pluća odgovaraju njihovoj životnoj dobi, dok su kod pušača pluća pokazala veću starost u odnosu na životnu dob. Namjera nam je bila pružiti potporu svim pušačima koji žele prestati pušiti, te stvoriti pozitivan stav u okruženju da se prestanak pušenja može ostvariti. Zabrinjava porast pušača među mladim osobama. Potrebno je mjere prevencije provoditi od najranijeg djetinjstva kroz edukacijske programe, zapravo od vrtića pa nadalje.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).