Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Prehrana u prevenciji karcinoma

Mjesec studeni je posvećen prevenciji karcinoma. U Hrvatskoj dijagnozu karcinoma godišnje dobije 25 000 građana, a 14 000 umire od ove opake bolesti.

Pravovremenim implementiranjem mjera primarne prevencije može se dosta učiniti na prevenciji karcinoma. Primarna prevencija karcinoma podrazumijeva edukaciju građana o rizičnim čimbenicima, te uklanjanje rizika i usvajanje zdravih životnih navika.

Tim povodom Liga protiv raka grada Drniša organizira predavanje na temu "Hrana u prevenciji karcinoma" koje će održati magistra nutricionizma Marija Živković. Polaznici predavanja moći će izmjeriti sastav tijela pomoću dijagnostičke vage, koja daje rezultate o udjelu mišićne mase, masnog tkiva, procjenu koštane mase i vode u tijelu.

Predavanje će se održati u ponedjeljak 07.11.2022. godine u 16 sati u dvorani Društvenog doma 2. kat K. Zvonimira 10, Drniš.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).