Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Dan mimoza

U subotu 21. siječnja u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ili Dan mimoza. Obilježava se u sklopu Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice  od 16 - 22. siječnja.

Cilj ove javnozdravstvene kampanje je podizanje svijesti javnosti, posebno žena o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv HPV-a, odazivu na Nacionalni program prevencije raka vrata maternice, te brige za vlastito zdravlje.

Gotovo svaki slučaj raka vrata maternice može se spriječiti primjenjujući gore navedene mjere. Bolest se sporo razvija, te je potrebno duže vrijeme između infekcije i razvoja bolesti raka. Postoji dovoljno vremena za preventivne preglede i jednostavan i bezbolan test kojim se otkriva ova bolest dok se nisu razvile maligne stanice.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).