Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Projekt je financirala Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Lige protiv raka grada Drniša.

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU ♦ EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI

Održano predavanje "Zdrav život" povodom Svjetskog dana borbe protiv raka

Povodom obilježavanja "Svjetskog dana borbe protiv raka" koji se obilježava dana 04.02.2024. g. Liga protiv raka grada Drniša i njezini volonteri organizirali su predavanje pod nazivom "Zdrav život" koji se održao dana 05.02.2024. g. u multimedijalnoj dvorani u ulici kralja Zvonimira 10 – Drniš - drugi kat, a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio se fokusirao na zdravu prehranu, a održala ga je magistra nutricionizma Marija Živković dok nam je o pravilnoj tjelovježbi govorila bacc. fizioterapije Branka Paić.

Tjelesna neaktivnost je četvrti vodeći rizični čimbenik globalne smrtnosti. Tjelesna aktivnost pozitivno utječe na sve aspekte zdravlja kako fizičkog tako i psihičkog. Povezanost između tjelovježbe i zdravlja – smanjuje rizik od prerane smrti od srčanih bolesti, opasnost od razvoja dijabetesa, opasnost od razvoja povišenog krvnog tlaka, smanjuje opasnost od razvoja karcinoma debelog crijeva i dojke, depresije i tjeskobe, održavanja tjelesne težine, kod održavanja zdravih kostiju i mišića, također smanjuje i stres kao i mnoge druge pogodnosti i dobrobiti za naše zdravlje. WHO – preporučuje vježbanje barem tri puta tjedno po jedan sat – najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji lijek.

U praktičnom djelu pripremali smo "Zdravi smoothi" u kojem su prisutni uz druženje imali priliku sami spraviti i degustirati spravljene smoothie.

Predavanje se provodi u sklopu projekta "Učini nešto danas za bolje sutra" koji je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Volonteri su također održali i info kampanju "Budi aktivan" u kojem su informirali naše sugrađane o važnosti vježbanja i brige o vlastitom zdravlju, te koje sve dobrobiti tjelovježba ima na naše zdravlje.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. ODRŽANO PREDAVANJE "ZDRAV ŽIVOT" 158 KB PDF

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).